Sportmassage

Wat is een sportmassage precies?

Sportmassage is een massage die stevig op de spieren wordt uitgevoerd met als doelstelling de doorbloeding te bevorderen waardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel worden gemasseerd. Het herstel zal hierdoor sneller verlopen. Ook zal de lichamelijke conditie worden verbetert en neemt het eventuele nadelige gevolgen van sporten weg. Ook verminderd de sportmassage spiervermoeidheidsverschijnselen en eventuele spierpijn en bestrijd stressklachten (hoofdpijn, vermoeidheid, verhoogde spierspanning)

Behandelingsportmassage

Bij sport massage staat het reduceren van spierklachten en spieronderhoud centraal. Er worden verschillende massage technieken uitgevoerd om het herstel van pijnlijke spieren sneller te laten herstellen. Ook als er nog geen klachten in de spieren aanwezig zijn, is  sportmassage ideaal voor sporters die het beste uit zichzelf willen halen. Daarbij geeft iedere massage psychische en lichamelijke ontspanning. Je voelt je beter na een sportmassage!

blessures kunnen voorkomen worden door belangrijke maar ook specifieke spiergroepen regelmatig te behandelen. Sportmassage bied dan ook een belangrijke aanvulling op de training. Daarbij krijgt u tips en advies die u voor verder lichamelijk letsel behoeden.

Voor wie?

Sportmassage is niet alleen bedoeld voor sporters. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug, nek, schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten.

Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in de spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Sport massage is eigenlijk veel breder dan het in eerste instantie lijkt.

Een belangrijk onderdeel is de massage zelf maar ook: onderzoek naar lichaamshouding, bekijken en beoordelen van blessures, adviseren over omgaan met blessures, adviseren over trainingsopbouw, functietesten van spieren en gewrichten, aanleggen van tapes of bandages

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit onderzoek en vragen over de wensen en klachten. Op basis daarvan stellen wij een behandelplan op. Aansluitend zullen we de behandeling opstarten.

Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met u.