Ontspanningsmassage

Behandeling

Ontspanningsmassage is een rustige massage die op de spieren en meridianen gericht is, en ervoor zorgt dat je lichaam zich ontspant en je geest tot rust komt. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Bij de ontspanningsmassage staat de ontspanning centraal en kan, net als heel veel massages, worden toegepast om verschillende klachten te verhelpen of te verlichten. Deze massage heeft een positieve invloed op het gehele lichaam, onder andere op het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en het lymfesysteem. Tevens zorgt een regelmatige massage voor een preventieve werking op de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bij een gehele ontspanningsmassage worden de spieren geactiveerd en gestimuleerd waardoor de bloedcirculatie zich bevordert. Het ontspant de spieren, maakt pezen, spieren en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht, waardoor ook afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.  Hierdoor worden veel klachten door oververmoeidheid, stress, hoofdpijn verkeerde zit-, loop- of staan houding voorkomen en/of opgeheven. Massage is een uitstekende manier om eventuele (pijn)klachten te voorkomen, en Je zult merken en voelen dat je van de ontspanningsmassage nieuwe energie krijgt.

Voor wie

Voor iedereen  die zich wel eens uitgeblust of vermoeid voelt.  In de huidige tijd zitten veel mensen achter de computer waardoor verkrampte en pijnlijke spieren ontstaan die vervelend zijn.  Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt voor mensen die even tot rust willen komen, willen genieten , en het preventief  voorkomen van eventuele (pijn)klachten.

Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen, en het geeft als resultaat een totaalbalans van lichaam en geest.

Eerste afspraak

De eerste afspraak bestaat uit onderzoek en vragen over de wensen en klachten. Op basis daarvan stellen wij een massageplan op. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met u.