Hotstone massage

Het sublieme gevoel van de warme ontspanning die deze massage geeft is niet vergelijkbaar met andere massages.

De stenen die worden gebruikt bij een hotstone massage zijn afgeronde basalt stenen van ongeveer 45 graden. Ze zijn van een vulkanische oorsprong en door de eeuwen heen gevormd en gepolijst door zand en water. De stenen worden met aandacht geselecteerd op hun vorm, gewicht en warmtegeleiding. Ze zijn rijk aan magnesium en ijzer, waardoor ze in staat zijn warmte lang vast te houden en langzaam af te geven.

Een hotstone massage wordt gegeven met een warme olie in combinatie met zowel handen als stenen . De druk die uitgeoefend wordt op het lichaam en de verwarmde stenen dringen diep tot in de spieren waardoor eventuele (pijn)klachten en spanningen voorkomen en/of opgeheven worden. Behalve dat deze massage erg ontspannend en verwarmend is, zijn er nog meer positieve effecten op het lichaam. Deze massage helpt bij  spier- en gewrichtspijn en hoofd- en zenuwpijn, verbetert de bloedcirculatie, is heilzaam bij luchtwegproblemen, stress en burnout symptomen en verbetert de vochtbalans.

Verder worden de delen van je lichaam die op dat moment niet gemasseerd worden warm gehouden door stenen  (met een dunne doek ertussen) op je lichaam te plaatsen . Kortom een Hotstone massage is een weldaad voor  lichaam en geest.

“wie zijn dromen waarmaakt, leidt het goede leven”