Cuppingmassage

Cupping is binnen de oosterse geneeskunde een veel gebruikte zuigtechniek.  Het heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn, verzacht acupressuurpunten en allerlei ziektes worden bestreden.
Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping-technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

 Voor wie

Cupping-massage kan worden gegeven wanneer de client last heeft van:

  • Rug- en schouderklachtenhoofdpijn, en migraine
  • menstruatieklachten
  • maag – en darmklachten
  • spanningen en stress
  • chronische verkoudheid en astma
  • hoest en beginnende griep
  • aanvulling op afslankbehandelingen

 

 Behandeling

De techniek die we  gebruiken  is meer een afgeleide van de bindweefselmethode.  De cup wordt vacuüm gezogen en in een trekkende beweging over de huid getrokken in de richting van het bindweefsel c.q.  spierverloop en de energiebanen. Met de cup kan de kracht/vacuüm goed gedoseerd worden. De eerste paar keren kan de behandeling pijnlijk zijn omdat het onderliggende weefsel verstoord is, maar is het wel één van de effectiefste manieren om  pijn en spierspanning snel te verminderen.

De reacties van een cupping –massage zijn vaak blauw/rode plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm). Deze zullen na enkele dagen verdwijnen. Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten. Er zijn wellicht meerdere massages nodig voordat u profijt heeft van de behandeling. Pijnverlichting zal meestal direct merkbaar zijn. De afvalstoffen in de huid worden afgevoerd en het vermogen om de huid en het weefsel te vernieuwen wordt versterkt. Om dit goed te laten verlopen, is het belangrijk om goed water te drinken na de behandeling wat doorgaans bij alle soorten massages van belang is.